zaterdag 14 juni 2008

citAAT ! (oh nee, zelfs zij !)

Lonely is the room the bed is made
The open window lets the rain in
Burning in the corner is the only man
Who dreams he had you with him


In afwachting van een nieuwe poll zullen we nog een klein spelletje spelen. Goed? Wie zonder te googelen dit citaat kan plaatsen wint drie kiezels, een aardbei en vogelpoten met currysaus. Als u nu niet aan een krokodil denkt, hoeft u hiervan niets op te eten. Deal?

*hint: eigenlijk zou ik credits moeten geven, maar dat doe ik lekker niet. Zwerf maar lekker op eigen tempo rond.


ps Een dame die door bossen holt, buitenadem liefst. Door kracht onmerkbaar in elkaar gekrompen. Paddenstoelen wijken, schenken haar een plek tussen de bomen. Een hoed van licht papier. Gewoon. Geen stampende voeten of langgerekt verhaal. ‘Het leven mocht best wat minder eindeloos zijn.’ Dat denkt ze soms, als ze woorden verzamelt op een platgetreden weg. Als mos haar nieuwe benen geeft. Het glas brandt onze voeten. Jij hoort met ogen dicht. Raap wat kiezels, tracht te volgen.

6 opmerkingen:

janien zei

Ach, zonder te googelen ... ik herken het niet. Shame on me? En jij, Marie, heb jij de dichter (het si een man, ja) herkend van mijn 'uitdaging 3', het gedicht "Tango"? http://janien.wordpress.com/2008/05/21/allejezus-betrapt-in-het-arcadia-der-poeten/

Ik ruik hier iets. Vlug naar de keuken ...

Tower U zei

Het is van Jeff Buckley. Ehm... Lover, You Should've Come Over.
(Ik heb wel de cd even moeten opzetten. Is dat valsspelen?)

EvHoof zei

ik herken het niet...
maar ik dacht aan een neushoorn :)

Marie zei

Tower u: you're a winner !

Oran zei

phoe, dat wist ik ook!

mijn favoriete buckleynummer!

anna zei

jij bent natuurlijk een bevoorrechte lezer hé marie :) en van jouw post kan ik hetzelfde zeggen ;) de allerraarste dingen heb ik er niet bijgeschreven - die blijven beter ongepubliceerd.. maar 't is waar, het lijkt ook alsof ik je al veel langer ken.

Populaire berichten