woensdag 18 juni 2008

Boek 3: 1001 liefdes

Dit bericht is vooral bedoeld voor de paar hardnekkige fans die ik volgens Google Analytics heb en uiteraard de familie in het verre Antwerpen (zegge het voort, moeder, buurvrouw, Jan van de bakker, de kleine Marie verschijnt in een boekje...!)

Ik ga er immers vanuit dat niemand anders 16 euro zal betalen voor een verzamelboekje waarin één brief van mij gepubliceerd werd. Maar kom, ik kondigde het eerder al aan, dus laat ik het maar even afmaken. Wie het derde boek van 1001 liefdes wil bestellen, volgt deze link. Je moet een account aanmaken bij WWAOW, de rest wijst zichzelf uit. Al snap ik niet waarom ik mijn yahoo-mailadres niet kon gebruiken. En dat ik zelf 16 euro moet betalen voor een gedrukte versie van een hopeloze liefdesbrief, dat steekt ook een beetje. Maar er steken de laatste tijd wel meer dingen. Laten we ze voor een stuk wijten aan het hoestende zomerweer.

Voor zij die nieuwsgierig doch arm zijn: de brief valt nog steeds te lezen onder de tweede ster (selecteer op populariteit) op de site van 1001 liefdes. Als je in de sterren wil verdwalen, dan kom je ook een mooi gedicht van Maarten Inghels tegen, die op korte tijd behoorlijk klom op de sterrenladder.

12 opmerkingen:

maarten zei

Ik snap ook het systeem niet. En hoe je klimt. En hoe populariteit te meten valt. Maar dat zal aan het hoestende zomerweer te wijten zijn.

Marie zei

Het is een heel vreemd systeem. Het aantal 'hits' is bepalend, niet het aantal stemmen. Compleet onlogisch dus, elk gedicht dat geopend wordt klimt vanzelf. Daar zijn geen stemmen voor nodig.

Shine zei

Ik begrijp zelfs niet hoe je die brieven en dergelijke kan lezen? Wanneer ik op 'lezen' klik kom ik in het heelal terecht, en dan kan ik sorteren op auteur of titel of populariteit, maar er gebeurt niets dan... Licht het aan mijn 'blondness'?! :) help!

Marie zei

@ Shine: de brieven kregen allemaal een sterretje. Als je sorteert, verschuiven die sterren. Als je er met je muis op gaat staan verschijnt de titel en de naam van de auteur. Van het moment dat je klikt (telt dus zwaarder door dan stemmen), opent de brief/het gedicht. Kijk enkel naar de sterren die verschuiven als je sorteert. De stemmen die het meest bekeken werden, zijn het grootst. Mijn brief heeft dus de tweede grootste ster. Als je op populariteit sorteert zit hij achter de tweede ster van boven geteld in de uiterst linkse kolom. Ik hoop dat deze uitleg nuttig was. Wees gerust, er verdwaalden al meerdere mensen. Mooie site, maar niet bepaald praktisch...

Anoniem zei

Nu hoopte ik daar bijna weer een Mariespraak te vinden:
De hoestende zomerzweer...

Maar ik las het mis.

Trouwens, als ik goed volg word je dus populair op die site als je een catchy titel hebt?

Go on.

sven staelens zei

mooi.
en wat ook mooi is: € 16 om je eigen schrijfsels in je boekenkast te schuiven.
het zal wel met de vlaamse literaire industrie te maken hebben zeker.
(nog even geduld en we kunnen eigen publicaties illegaal downloaden op onze e-books)

Uvi zei

.
Ik vond je ten lange leste via het alfabet.

Maar het leek me daar eerder een zwart gat dan een melkwegstelsel.
Ik bedoel in die ruimte.

Vraagje.
Als men reageert op een 'ouder' bericht, krijg jij dan automatisch een 'verwittiging' ?

Dàt vroeg ik me af.

En die 16 €.
De uitgave is toch gewoon een truuk van de uitgever om geld te verdienen.

Ik krijg geregeld een mailtje of de 'schrijver' (eigen beheer) mijn adres mag doorgeven aan de uitgever. Of hij begint er zelfs niet aan.

De aspirant-poweet moet zelf x-aantal afnemen.
En dan begint de pelgrimstocht.
Via buren en bekenden.

Wat een schrijver lijden kan.
Toch.

Anoniem zei

Dat ik zeker in deze druk beboekte tijden waarschijnlijk liever hoestend zomerweer heb dan zomerweer dat doet niezen...

EvHoof zei

Het is toch mooi dat je in een boek staat.
Zowiezo mijn felicitaties daarvoor, dat is een hele presetatie. Ik zal zeker zoeken naar je brief en klinken op de link die je gegeven hebt :)

tantieris zei

Ik vraag me af hoe ze juist geselecteerd hebben. Mijn brief staat ook in dat boek maar ik heb maar 34 hits. (heeeel wat minder dat de jouwe, dus) ;-)

Marie zei

@Tantieris: ik denk/vrees dat alles gepubliceerd wordt. Er komen in het totaal elf delen, you know. Onder welke naam vind ik je brief/gedicht?

tantieris zei

ooo, en ik maar fier zijn en denken dat ik uniek ben. Niet, dus. :-)
Je vindt mijn brief gewoon onder naam Tantieris. Bij de T.

Populaire berichten