maandag 2 juni 2008

Prince wordt vijftig !

Prince wordt op zaterdag 7 juni vijftig. Op Orans blog las ik dat ik van Brel en poezen hou. Dat zou wel eens kunnen kloppen. Het feit echter dat niet in één adem ook Prince werd vernoemd, doet mij vermoeden dat ik mijn bloglezertjes nog veel te weinig heb lastig gevallen met deze kleine afwijking, die net zoals ik de 1m60 niet haalt.

Daarom besloot ik vannacht dat het tijd werd voor een heuse Prince-post. Het purperen heerschap maakt het me echter niet gemakkelijk. Het zou nochtans simpel kunnen zijn: voor de dames en homo’s onder ons wat lekkere fotootjes, voor de jongens een paar gitaarsolo’s waar Jimi Hendrix in zijn eeuwig Samarkand-hotel heel bleek naar zit te luisteren.

Maar helaas. Prince viert zijn verjaardag niet, want hij is Jehovah-getuige. En naast een grote dosis muzikaal talent is hij ook nog eens begiftigd met een grote schare advocaten. Daarom zie ik mij gedwongen om iets anders te doen: een wedstrijd. Een ‘truth or dare’ zeg maar. De deelnemers dienen mij audiovisueel bewijsmateriaal op te sturen en de winnaar krijgt een cadeau per post. Absoluut beloofd. Vooraleer u heel naarstig Purple Rain vanonder het stof haalt… wacht even, zo simpel is het niet. Plaats uzelf eerst in de juiste categorie en lees de bijhorende opdracht.

1) U behoort tot de groep mensen die het ‘weigeringspercentage’ van deze site verhoogt? Geen probleem, dan zit u ondertussen waarschijnlijk al te luisteren naar de nieuwe Kanye West. U leest dit niet meer, ik kan ermee leven en u weet niet eens dat u besproken werd. Ga gerust door met uw leven. Maar kom achteraf niet klagen dat er geen grote levende muzikanten meer zijn. Ik had u gewaarschuwd.

2) U denkt: ‘lieve meid, die Marie met haar zwaar op de handliggende blog… Fijn dat ze eens wat luchtiger schrijft. Maar over Prince, wtf?' Voor u heb ik de volgende opdracht: ga actief op zoek naar een Jehovah-getuige, nodig hem/haar thuis uit. Laat hem/haar leuteren over god en drink ondertussen samen koffie. Juist wanneer hij/zij denkt een nieuw discipel te hebben gevonden, opent u de koekjesdoos en biedt u een zeester aan. Niet moeilijk, toch?

3) U behoort tot de grote schare vrienden die mijn afwijking in het dagelijkse leven ook op hun bord krijgen. Deze post wekt enige weerzin bij u op, maar omdat u mij kent wil u toch verder lezen… Koop eindelijk de cd uit uw geboortejaar en luister er vijf keer naar, dit voor zaterdag. Voor zij die geboren werden tussen 1978 en 1988 vormt dat geen enkel probleem. Ukkies uit de jaren negentig raadplegen eerst mijn Prince-kennis vooraleer ze naar de platenwinkel hollen. Ik mag dan wel enigszins perfide gedachten hebben, laat het duidelijk zijn dat geld uitgeven aan ‘Emancipation’ hier niet bijhoort. Vrienden die geboren werden voor 'For you' uit 1978 mogen me in het echte leven contacteren. Ook hier valt wel een mouw aan te passen.

4) U kent deze blog niet, maar bent een dolgedraaide fan die op Google ‘Prince wordt vijftig’ ingaf? Haal uw stalen ros (uiteraard een rode Corvette) uit de stal en rijd als de bliksem naar het huis van uw geheime liefde. Zet een frambozenpetje op zijn/haar hoofd en kus volmondig. Mocht uw geheime liefde bezet zijn, dan lukt het misschien wel om met kleren aan een bad te nemen.
En laat de zomer starten !

Gegroet
Marie

PS Ikzelf zal op de laatste lesdag funky doceren in een Prince t-shirt. Een eerste keer. En zijn eerste keren niet altijd wat spannend?
PPS Toch een filmpje. Kijk aub voorbij de zweep.

9 opmerkingen:

David zei

Ik zal me maar niet oud, maar gewoon funky voelen. Deze 1m60 zou je in het echte leven moeten lastig vallen. Get on the boat!

David

maarten zei

je bericht doet me aan zoete paarse kerstdagen denken.

janien zei

In de anderhalf jaar bloggen, heb ik dit altijd 'écht' privé gehouden, maar nu en dan laat ik me toch verleiden ... en ontglippen me woorden en getallen die tot mijn geheimen behoren.

Zo was er Shoe Craze, ja, toch. Ik heb iets met schoenen, en op die blog heb ik me al eens 'laten gaan'. Niet dat ik
er als zoveel fetisjisten 10-tallen of zelfs 100- of 1000-tallen paren heb staan. Morgen steek ik bv. toch maar mijn 'koninginnenschoenen' aan. Raar maar waar, ik was van plan van er dit jaar nieuwe te kopen voor de gelegenheid. Zo'n brons- of ziverkleurige peeptoes zag ik wel 'zitten'. Maar het zullen toch mijn oude lichtgrijze daim met lange punt zijn. Hopelijk liggen er niet teveel plassen op weg naar het Koninklijk Paleis - Palais Royal, want Chris en ik hebben besloten van toch maar de trein naar Brussel te nemen. Het Kasteel te Laken doen we altijd met de auto aan. Niet dat we geen koninklijke parkeerkaart hebben gekregen: Koninklijk Paleis te Brussel PARKING Paleizenplein 4 juni 2008. Ik schrijf dit zo uitvoerig t.a.v. Maarten, een van jouw trouwe fans. Was hij het niet die een koninklijke brief schreef onlangs?

Dit is een veel te lange inleiding geworden voor deze lengte-outing: onder de 1,60 m. In jouw post sprong me die 'afwijking' direct in het oog. Op LinkedIn waar de groups de pan uitrijzen, heb ik er nog geen gezien voor mensen zoals wij. Niet dat ik daar deel van wil uitmaken. Jij?

O, wat klinkt mijn reactie prozaïsch op jouw poëtische blog waar elk woord en elke reactie zo uitgemeten en uitgewogen mooi weergalmt.

Oran zei

waarom geen "must hear" lijstje voor mensen die alleen maar Starfish & coffee, Sometimes it snows in April en Purple rain kennen?

Nien zei

Purple Rain komt nochtans uit 1984 als ik me niet vergis.

Marie zei

@Nien: uiteraard vergis je je niet, welk element uit mijn post deed je twijfelen?

Nien zei

"Koop eindelijk de cd uit uw geboortejaar en luister er vijf keer naar, dit voor zaterdag. Voor zij die geboren werden tussen 1978 en 1988 vormt dat geen enkel probleem. Ukkies uit de jaren negentig raadplegen eerst mijn Prince-kennis vooraleer ze naar de platenwinkel hollen."

Recente en tevens vreselijke ontdekking: Purple Rain is NIET gelanceerd in mijn geboortejaar 1985. Een gegeven waar ik jarenlang van uitging. Nuja, jouw, anders lang niet misse, raad opvolgen zou dus betekenen dat ik een puike CD van Prince zou ontlopen.
Net zoals jouw leeftijdgenoten?

Eigenlijk maakt het weinig uit.

diezelfde zei

Eh.
Ik heb een verborgen vorm van dyslexie, begin ik te vermoeden. Die zeven komt wel degelijk voor de acht zie ik daar.

Ik voel me momenteel zoals een redelijk laaggeschoolde zeekoe, maar hey, eigenlijk maakt het niet veel uit.

Alexander zei

Nu dacht ik tijdens het lezen van deze post: 'oh hier moet ik iets op antwoorden'. Maar nu het zover is weet ik niet meer wat zeggen. Ik ben gewoon ook een fan. Maar dat hij vijftig werd dat wist ik niet. En wat Raymond daar zegt, dat is echt tof. Goeie namedropping.

Populaire berichten