maandag 5 januari 2015

Tegenlicht meet up Zwolle 1 februari: alterego Andreas & aflevering 'Hoe echt is echt?'


De Tegenlicht meet up in Zwolle is bijna volgeboekt. Wie zin heeft om op 1 februari het verhaal over mijn alterego Andreas te horen in deze mooie Hanzestad, stuurt best zo snel mogelijk een mailtje naar noraAPENSTAARTJEblauwdruck.nl.

"We leven nu in een tijd waarin mediarepresentaties invloedrijker en misschien ook vaak bevredigender zijn dan de dingen die ze verondersteld worden te representeren. Als je dan zegt: 'dit was echt en dit niet', dan los je het niet op. Je wordt ingehaald." (filosoof Koert van Mensvoort in 'Hoe echt is echt?')

Nadat haar vader in februari 2013 aan de gevolgen van ALS overleed, ging Marie Meeusen gretig in op het voorstel van het online tijdschrift Hard//Hoofd om een alterego te creëren in het kader van de wedstrijd 'Virtuele vrienden'. Ze liet haar blog Huiverinkt voor wat het was en kroop zes weken lang in de digitale huid van Andreas Yperman. Deze 37-jarige ghostwriter en casanova maakte 850 'vrienden' op Facebook. Op datingsites versierde hij talloze vrouwen en de gevoelige 'coming-of-age'-verhalen die hij in De Doos van Andreas stopte, trokken ook de aandacht van journalisten en het literaire wereldje. De vragen over gender, authenticiteit, ons gebruik van sociale media en 'fastfood' manier om een rouwproces te benaderen, waren na zes weken zo indringend dat Marie vroegtijdig haar alterego ontmaskerde. Ze won de prijs voor het beste alterego, maar vraagt zich nog steeds af wat het ware gezicht van Andreas Yperman is.

Geen opmerkingen:

Populaire berichten