zondag 25 mei 2008

Nachtgedichten

-1 nachtgedichten
(en een beetje feministisch)
1 voor jij hier kwam
hield ik de glazen tegen ’t licht

dat doe ik anders nooit
dus is het meer geschenk

dan dit gedicht
(of het scheren van mijn benen)
2 de kat een bel aanbinden
ze loopt over de vensterbank

en wenst vast niets
als sterren vallen

ik zie twee oren in de duisternis
(en tik de vacht zes regels aan)
-2 ps
appicar il sonaglio a la gatta

7 opmerkingen:

;) zei

"De achttienjarige Helen wordt in het ziekenhuis opgenomen omdat ze zich bij een intieme scheerbeurt in haar aars heeft gesneden, en daar had ze al aambeien in bloemkoolvorm." C.R.

janien zei

Vooral 1 vind ik zeer bijzonder! Ongemeen mooi. En in 2 valt de kat me op. ik kan geen gedicht meer lezen of ik val op de dieren ... sinds ik weet dat dat het thema is van Gedichtendag 2009.

Doe jij mee aan de Debuutprijs Het Liegend konijn 2009, Huiverinkt? Doèn!, zei ik altijd tegen mijn leerlingen. Deelnemen is balngrijker ... En wie niet waagt, ... Veel succes!

En nu ben ik nog altijd niet naar Buidelpraat geweest ... Als mijn werk af is, een van de dagen. Ik weet op voorhand dat ik daar veel te lang ga blijven. 'Verdwalen', zou jij zeggen.

Marie zei

Op Buidelpraat kan je niet zo lang blijven hangen, hoor Janien. Het is veeleer een kwestie van snel lezen en beslissen wat je mooi of waardeloos vindt...

En wat de debuutprijs betreft, ik heb nog geen bundel, en ik vermoed zelf dat ik wel dertig zal zijn vooraleer ik iets degelijks klaar heb liggen. De volgende stap is inzenden naar tijdschriften, ook dat terrein is immers nog behoorlijk onontgonnen. Bedankt voor je reactie, ik zie de gedichtjes echter eerder als tussendoortjes die ik op een ontiegelijk laat uur schreef.

Marie zei

En wat de kat betreft, die moet dringend opgewaardeerd worden cf. vorige poll.

anna zei

daar hoef je toch niet voor te danken, ik ben al meer dan gelukkig dat jij mijn weblog vond en las en wilde linken. Ik zie dat je ook in Gent vertoeft... als het mogelijk is binnen mijn examenrooster wil ik je graag komen zien in de Hotsy Totsy op 4 juni. 't hangt er wat vanaf hoe uitgemolken of hersendood we zijn tegen dan, maar ik ga in elk geval mijn best doen om er te zijn. ik kom in Gent niet veel poëtische/literaire zielen meer tegen tegenwoordig, 't lijkt wel alsof ze voor hun geboorte allemaal gemigreerd zijn naar Antwerpen en Nederland. kus

anna zei

Juist ja, terwijl ik het schreef was ik al aan het twijfelen over de juiste datum maar ik ging het toch nog eens checken vooraleer ik het in mijn agenda schreef. Alvast goed dat het een zaterdag is, denk ik. Mocht het niet lukken dan zou het eigenlijk wel cool zijn om eens te blinddaten en samen een koffie &/of pint te pakken.. I'll keep you posted. A più tardi, x anna

GobboE zei

hoihoi,

jij hebt een leuk log, leuke gedichten, wel gedichten die ik moet overlezen want er schuilt mee in de woorden dan je op een lezing eruit kunt halen.

Als je het niet erg vindt, leg ik een linkje aan naar je log

Populaire berichten