woensdag 16 februari 2011

Stem voor mijn artikel over ayahuasca (genomineerd in essaywedstrijd)

De vaste lezers herinneren zich misschien nog de identiteitscrisis die ik vorig jaar mei-juni doormaakte. Een lange internetstilte en tussendoor veel twijfels afgewisseld met momenten van euforie, waren de belangrijkste symptomen. Maar uiteindelijk was het klaar, het verhaal over 'ayahuasca', het eeuwenoude, knotsgekke plantendrankje dat mij van het roken afhielp. Toen het in Kluger Hans 6 verscheen, was ik heel trots. Maar ik vond het toch best spijtig dat dit langere artikel maar zo weinig mensen onder ogen zou komen. Want geloof me, het is een wonderlijk verhaal.

En hoera! Dit essay is ondertussen genomineerd voor de publieksprijs (op de juryprijs durf ik niet te hopen) in een essaywedstrijd van Celt, vereniging van culturele en literaire tijdschriften. Jullie kunnen op deze website het artikel lezen en een stem uitbrengen. Klik op het pijltje in het blokje "Mind the book", dat rechts op de homepagina staat. Kwestie van het duidelijk te houden.

En uiteraard mag deze oproep massaal doorgestuurd en gedeeld worden.

Bedankt!
Marie

(Ik vertrek vanavond voor een weekje naar Berlijn - geniet van de stilte, zou ik zeggen)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

als ik nu ook op deze wijze van den drank afgeraak is het goed reeds enkele enkele malen geprobeerd en serieus !!!!! afgezien tijdens mijn ayahuascatrip maar het mocht niet baten snik snik

Marie zei

@anoniem: Ja, die verhalen zijn er spijtig genoeg ook. Voor mij was het een wondermiddel, maar niet voor iedereen. Ik denk nog wel dagelijks aan de boodschappen die ik kreeg, zo'n impact heeft het gehad. Maar ik ken er ook die heel duidelijke boodschappen kregen maar toch niet luisterden (uiteraard heb ik het niet over jou, geen idee wie je bent en wat je ervaren hebt).

Elise zei

Haha ik herinner me je ayahuascaverhalen maar al te goed...Fantastisch dat je nog steeds rookvrij bent, misschien moet ik S maar eens een ayahuascaceremonie laten doen:-). Proficiat trouwens voor je nominatie!

PeeVeeBee zei

Knap essay, Marie. Toon, opbouw en voorbeelden zitten goed. Ik breng zo dadelijk mijn stem uit! :-)

Populaire berichten