donderdag 21 januari 2010

Hiep Hiep Huiverinkt!


Dag lieve lezers

Ja, geef maar toe. U had het niet gemerkt. En dat is maar normaal ook, want het is absoluut niet belangrijk. Maar daarom niet minder leuk. Huiverinkt wordt vandaag twee jaar! En die verjaardag vieren we minder nostaligsch dan vorig jaar.

Exact twee jaar geleden prutste ik op een verloren avond wat op het internet en besloot ik een plekje te reserveren om dit kleine gedichtje te posten. Ik had dat ook gewoon op Myspace kunnen doen, zoals ik dat al een tijdje deed. Maar daar was het te veel zoeken naar mensen die Nederlands begrepen én te lawaaierig. Ik vond het bij dit impulsief knutselen een beetje vervelend dat het kind (of de moeder eigenlijk) ook meteen een naam moest krijgen, dus naar analogie van de teneur van het gedicht en met twee vroege glazen wijn achter de kiezen, doopte ik het ding ‘Huiverinkt’.

Sindsdien heb ik al een paar keer moeten uitleggen dat ik in een vorig leven (de jaren negentig, zeg maar) echt niet de hele dag naar The Sisters of Mercy luisterde. Akkoord, ik heb mijn nagels een tijdje zwart gelakt. Maar dat was meer omdat Kurt Cobain dood was en we die nagels uiteindelijk toch een betere manier vonden om ons intens verdriet te tonen dan alweer een nieuw houthakkershemd aan te trekken of Vitalogy van Pearl Jam door de boxen te laten loeien. Al heeft die periode me wel naar Jotie geleid, en hij weer naar…. Maar goed, we dwalen af. De naam Huiverinkt is niet meer dan de ingeving van een moment en achteraf gebleken een betere merknaam dan mijn eigen naam, volgens Google Analytics alleszins.

Wat doen we op deze verjaardag? Wel, zoals u hebt gemerkt schrijf ik het laatste jaar aanzienlijk minder. Dat heeft alles te maken met de tijd, die zoveel sneller lijkt te gaan naarmate je herinneringen toenemen. Of om het eenvoudig te zeggen: omdat er na de lange afstandsrelatie ondertussen ook Balein is bijgekomen en Kluger Hans en een fulltime job op de hogeschool. Daardoor schrijf ik niet alleen minder, maar lijkt het ook wel alsof ik alles een beetje mis. Ik durf ervoor te wedden dat een aantal linkjes op deze blog niet meer werken. Of dat er een aantal fijne blogs niet in mijn lijstje heb staan. Voelt u verontwaardiging opborrelen? Laat dan gerust een url achter bij de reacties. Prijs uzelf en uw schrijfsels/foto's/muziekjes... aan. Maak suggesties. Als dit een beetje loopt, beloof ik er volgende week een 'best of' van te maken.

En nog dit: zaterdag gaan we met Balein op schok. Hand in hand met een stel kinderen spelen we poëziepolitie en gaan we wat grenzen over. Meer info hiervoor vind je ondertussen in de krant en ook bij Balein. Iedereen is bij deze uitgenodigd!

En Huiverinkt krijgt binnenkort een nieuw jasje. Maar niet voordat we eventjes op een feestelijk manier afscheid nemen van het huidige. Met vlag en wimpel groet ik jullie! Proost.

Marie

2 opmerkingen:

Hamster Rave zei

Proficiat met de zuigeling. Twee is sowieso beter dan één. Blijven schrijven en dat paars van uw achtergrond!

Smetty zei

Gefeliciteerd!

Ik denk dat het eigenlijk niet belangrijk is dat je veel schrijft. Zolang er maar een beetje frequentie in blijft zitten en de kwaliteit hoog blijft. Zie daar de uitdaging voor jaar 3: goed bezig blijven :-)

Populaire berichten