dinsdag 9 juni 2009

uitslag poll 5: Kluger Hans

De afgelopen maanden testte ik uw Kluger Hans-kennis.

Tien procent (twee stemmen) wist niet dat dit een nieuw literair tijdschrift is, al brandde er een lichtje bij een tellend paard. Zeven lezers onder jullie vertelden trots al over het eerste nummer te beschikken (35 procent). Zes lezers zijn compleet niet geïnteresseerd (30 procent). Voor de vijf mensen onder jullie die me vertelden om gauw een eerste nummer te kopen, lees misschien even het volgende. De aanbieding is nog tot morgen geldig...


We zijn blij u het tweede nummer van Kluger Hans, het tijdschrift met literatuur als inzet, voor te stellen. Dit nummer bevat vijf bijdragen die op een heel eigen manier een werkelijkheid onder woorden brengt. Die werkelijkheden zijn:

Een uitzending van Phara met in de hoofdrol Filip Dewinter en de Nederlandse meiden van Hallal. Peter Dehullu hervormt ze tot een eenakter, ofwel: 7 monologen en 1 publiek. Iedereen spreekt zijn woorden, het publiek kiest een kant en gaandeweg wordt duidelijk wie de regels van het spel beheerst en zo de macht naar zich toetrekt. Of onthult zich toch ergens een dialoog?

Een schilderij van Emil Nolde, tot woorden omgevormd door Hendrik Carette.

De rubriek 'Richting EU' met gedichten van de Tsjechische dichter Petr Borkovec die onder andere een eigen kijk geven op een pastoraal landschap en op de dood van een vriend.

Muurlandschappen, omgezet tot plannen om te verdwalen, door Nicolas Leus.

En last but not least: prozagedichten van Robert Van Ruyssevelt, gebaseerd op het taalgebruik van de fotoroman.

Geniet nu van onze speciale actie
Wie tussen 1 en 10 juni een abonnement neemt op Kluger Hans krijgt het eerste nummer gratis. Dat eerste nummer bevat naast poëzie van de Amerikaanse dichteres Juliana Spahr en proza van de Tsjech Jan Balaban en de Belg Jan Deuvaert ook een diepgravend essay over de poëziebloemlezing Hotel New Flandres en een polemisch stuk over Ilja Leonard Pfeijffer.


Praktische info
Abonneren
25 euro (België)
29 euro (Nederland)
35 euro (rest van de wereld)
Vermeld in de opdracht duidelijk uw naam en e-mailadres.

Los nummer
7 euro + portkosten

overschrijven
België: FORTIS, 001-5750704-38
Buitenland: FORTIS, BE24 001575070438 (IBAN), GEBABEBB (BIC+Swift)

Meer info
w http://www.klugerhans.net
m info@klugerhans.net

De redactie: Bart De Block, Marie Meeusen, Olaf Risee, Xavier Roelens, David Troch en Reinout Verbeke.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wéuèk, heb ik nog altijd geen Kluger Hans, zeg.

Populaire berichten