dinsdag 26 mei 2009

De Morgen

In welke mate ik me echt betrokken voel bij de hele kwestie? Daar ben ik zelf niet uit. Ik volg de discussies met een glas witte wijn in de hand, voel me licht verontwaardigd en snel weer gelaten. Maar dit is een verfrissende kijk met ballen aan het lijf. Zo'n schrijftalent, dat heeft geen laffe kranten nodig. Go and read Tim F. Van der Mensbrugghe.

4 opmerkingen:

De Stiftdichter zei

Ik lees hem ook al een paar dagen.

Ben je een verstokte De Morgen lezer?
En hoe reageer je dan nu op wat er gebeurt?
Twijfel om naar De Standaard over te schakelen? Of dat nooit?

(krantenmaker in mij komt even boven)

Anoniem zei

Misschien zijn de onslagen wel een back-to-basics kuur voor de betrokken journalisten.
Trouwens zo progressief vind/vond ik De Morgen de laatste jaren niet. De zogenaamde linkerzijde is vandaag sowieso quasi-onbestaande. Ik weet niet waar ze uithangen? Waarschijnlijk bij de "socialisten" in het salon.

Toch blijft het triest hoe ze in dit land beetje bij beetje elke kritische stem het zwijgen opleggen. "Don't spoil the party, we are making money!", lijkt wel het motto. De rechtste rakkertjes wrijven vandaag lekker in hun pollekes.

Ik denk dat de malaise bij De Morgen goede schrijvers gaat opleveren.

Marie zei

Ach, de krant en ik hebben een moeilijke relatie. In het ouderlijk huis lag altijd DM bij de ontbijttafel. Ik meen me zelfs te herinneren dat papa een lokale kunstveiling georganiseerd heeft om de krant te redden (toen ik nog heel klein was). Of ging het geld naar de resten van de KP? ;-)

Ik neem/krijg op geregelde basis een abonnement op een krant, tot nu toe steeds DM. Maar na een halfjaar bedenk ik hoeveel bomen er ongelezen blijven en neem ik niet de moeite om het abonnement te verlengen. Nu al twee jaar abonnementsloos. Leve het internet en een dikke weekendkrant op tijd en stond.

De Standaard, ach, misschien wel. Maar er is me te sterk ingepeperd dat er ooit vijf lettertjes op de voorpagina stonden. Misschien tijd om meer up to date te blijven en te verbroederen?

janien zei

Dag Marie
Gelezen en 'goedgekeurd', d.w.z. very, very interesting! Van inside naar groter insight.

Weet je dat ik ook nog eens heel even in een vorig leven heel klein beetje eindredacteur ben geweest (bijklusser bij Blaazuit van de FET van toen - voor het kothuurgeld van mijn zoon), en dat ik ooit een fantastische eindredacteur op lerarenstage heb gehad? Geweldig boeiende, onvergetelijke ervaringen. Vandaar mijn dubbeldikke belangstelling voor jouw artikel en link.

Groetjes
janien

Populaire berichten