vrijdag 16 augustus 2013

Zomer 2013: een balans


In deze zomer van de zintuigen, tijdens het warme feest van verdriet, bij het langzaam weer op krachten komen en comfortzones herontdekken, is het enkel stil voor wie niet luistert. Want ook een dichtgeklapte laptop is in staat tot herkauwen. Ook een kleine tekst die vijf keer herschreven wordt, vertelt de boodschap die nog ontbreekt.

Stil was het nooit. Om te beginnen de wind, die me in april in een man veranderde en die deze zomer nog veel heter was. Met de vrouwen kwamen de vragen, met de mannen het verhaal dat niet geschreven maar beleefd werd. In een handomdraai het een, de ander. En daarover gladgestreken, opbollend, mijn stem die weer zingen wil. Over broederschap, over een hotel in de woestijn en al het andere dat het universum ontroert. En dat ik naar de wind luisteren moet. Dat de zilte liefde overwaait.

Een hart kan veel meer dan breken. Het kan diepe scheuren bevatten, het kan elegant craqueleren, brokken naar kelen sturen, benauwd en bang zijn. Het kan misschien zelfs tussen deuren gekneld raken en in vingers bonzen, met alcohol verdoofd worden en met natte tong worden leeggezogen. Met de kracht van verbeelding kan een hart de zee zijn, een schelp zelfs, het kan elke zeemansblik opeisen, in de golven een vrouw zijn, omslaan en terugkeren, in de vrouw een golf. Wie het hart kent, kent de vrouw. Wie de vrouw kent, kent zichzelf.Geen opmerkingen:

Populaire berichten