donderdag 8 juli 2010

Groot nieuws!Veertien jaar geleden liet ik dit liedje door het klaslokaal schallen tijdens mijn spreekbeurt over Brel in de les Frans. Wie had ooit gedacht dat ik dubbel zoveel later zou verhuizen naar deze stad? Ze is anno 2010 een pak netter en braver geworden. Alvast minder lyrisch dan uit dit nummer blijkt, maar dat hoef je als dichter nooit volmondig toe te geven. Het is een mooie stad, dat zeker. En na drie jaar deze stad tweewekelijks te bezoeken ben ik er echt van gaan houden. Van de grachten, boekwinkeltjes, de haring, de onwetende maar liefbedoelde visie op de Belgen, van het ontzettend warme nest waar ik terecht zal komen.

Ik geef even veel op als ik ervoor terugkrijg. De Wever ruilen we in een handomdraai om voor een andere rotte appel, de heer Wilders. Ik zal genieten van liters vla en yoghurt, maar zal geregeld halsstarrig een voorraad mayonaise in België komen opslaan. En zoeken zal ik, naar alle Nederlanders die nostalgisch genoeg zijn om uit volle borst mee te Brellen. Of nieuwsgierig te luisteren, als hun Frans even slecht is als mijn Duits.

Waarom uiteindelijk? De liefde. Wanneer? Uiterlijk augustus of van zodra er een woonplek is gevonden voor een koppel met een ietwat andere tongval en Lilith Peluda, een Belgisch-Noorse boskat wiens Portugese achternaam verder niets te betekenen heeft. (Pluizig) (TIPS WELKOM!)

En ja, ik heb er al een job. Over beter gezegd: een baan. Volgende week volgt de handtekening. Dus binnenkort horen jullie zeker meer over de nabije toekomst. Eén ding is zeker: Huiverinkt wordt letterlijk mijn enige vaste stekje deze zomer. Al maken we uiteraard nog één keer als nep-Gentse (ben je dat nog, na 11 jaar?) de Gentse Feesten mee. Met een kelder propvol oranje beessies.

En voor ik wegtrek, treed ik nog twee keer op. In Los Perros Calientes. Omdat het ook daar zo warm is. Op 19 en 23 juli.

kus x

6 opmerkingen:

Juliette zei

Nou, reden te meer om je nog eens te komen opzoeken op de Gentse Feesten!
Het ga je goed daar in Nederland...

Smetty zei

Ah? Fantastisch!

Ik zal je missen op de Ledeganck.

Elise zei

Echt??? wat spannend, Amsterdam is echt wel een leuke stad...maar ben toch enigszins verrast! waar ga je werken? misschien tot vanavond, of één van de komende dagen op de Feesten? Spreken we nog eens af? Kusxxx

janien zei

Heel veel chance daar in Amsterdam!!

Wat de vla betreft: ga je voor de vlekkenvla of de eenkleurige vanillegele of chocoladebruine? Of misschien wel voor aardbeiroze?

Eidoch: zie ik hier ook Hup Holland Hup?! Kijk toch: ook ik liet me door ware oranjeliefde vangen:
http://janien.wordpress.com/2010/07/07/hup-holland-gunnen-wij-vlamingen-de-nederlanders-de-wereldtitel-ned/ ...

Wel erg benieuwd in welke baan je stapt! Maar ik lees je nog wel ...

Heel veel geluk!

Marie zei

@ Juliette: check mail;
@ Smetty: same here.
@ Elise: tot morgen.
@ Janien: slagroomvla rules. En docent taal, redactie en content aan de Hogeschool van Amsterdam (opleiding interactieve media).

Juliette zei

Mary Mary
heb het mailtje nooit gevonden maar toch...tot ooit!
so long!
x

Populaire berichten